ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Чигирин випробували поліцейським розворотом

Дисципліна «Слалом» Чигирин випробували поліцейським розворотом
Пов`язана подія: 3-й этап Национальной серии

У Чигирині зашкалювала не тільки спека, а й швидкість. 25 липня на місцевому стадіоні змагалися в слаломі найкращі автоспортсмени. Це вже третій етап в рамках Національної серії з автослалому «Мирна країна – єдина Україна». Два попередні етапи приймали Черкаси та Канів.

- Особливість чигиринського етапу – в самому місці проведення. Фігуру розташували на бігових доріжках місцевого стадіону, тому потужно розігнати авто можливості не було. Натомість розпочиналася фігура із поліцейського розвороту. І це стало родзинкою третього етапу, бо ж старт заднім ходом на змаганнях ми робимо вперше, - говорить керівник автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

Випробувати поліцейський розворот спробували і троє учасниць жіночого заліку. До речі, це вперше у цьогорічний серії участь у змаганнях беруть аж троє дівчат. На перших двох етапах була лише одна учасниця.

Третій етап поповнився ще однією категорією. Окрім традиційних «переднього» та «заднього» приводів, був учасник і на авто із «повним» приводом. У цьогорічному сезоні він їздить вперше.

- У мене повнопривідна машина, - розповідає Олег Семиз. – Років три тому я вже брав участь у таких змаганнях, але тоді у мене був автомобіль із заднім приводом. Та зараз з’явилася ностальгія і я вирішив поїздити. Шкода, що у цій категорії немає конкурентів.

Загалом до Чигирина приїхало десять учасників. Кожен на швидкість тричі проїздив слаломну фігуру. Переможців визначали за результатами двох кращих заїздів.

У жіночому заліку «золото» отримала Яна Гриценко – минулорічна переможниця всієї серії. Дівчина пропустила перші два етапи, але форму не втратила, що й довела своєю нинішньою перемогою.

У авто із «заднім» приводом вже вдруге в серії перемагає Андрій Гетьман.

А в «передньому» приводі кращим пілотом третього етапу став киянин Максим Євдокимов. У своєму класі він обійшов Андрія Яроменка та навіть постійного переможця попередніх етапів Максима Шикова.

- Мені здається, що Максим Шиков просто вирішив зробити мені подарунок і віддати перемогу. Він не виклався на всі сто відсотків, інакше точно б переміг і цього разу, - коментує свою перемогу Максим Євдокимов.

Четвертий етап пройде у Смілі 24 серпня.

Прес-реліз організатора